Omgeving

Doorn, een prachtige bosrijke omgeving

Gelegen in Utrecht ligt het dorp Doorn. Onder het dorp vallen ook de buurtschappen Palmstad, Nieuw-Sterkenburg en Boswijk. Het dorp telde op 1 januari 2017 iets meer dan 10.000 bewoners. Doorn kent een rijke geschiedenis en is grotendeels omgeven door oude bossen. "De Kaapse Bossen" bij Doorn is een groot bos-, natuur- en recreatiegebied. Vanuit de hoge uitkijktoren De Kaap heb je een royaal uitzicht op de wijde omgeving. 

Buitenplaats Oudeweg bevindt zich tussen de dorpkernen van Driebergen en Doorn in. De Driebergsestraatweg verbindt deze dorpen met elkaar. Beide dorpen zijn rijk aan voldoende voorzieningen zoals scholen, winkels, horecagelegenheden en met een AH al op 2 km afstand van de Buitenplaats.

 

Verkoop 

Ik ben geïnteresseerd

 

 

Doorn biedt rust, ruimte en volop ontspannende en actieve mogelijkheden

In de nabij gelegen bossen kun je eindeloos recreëren. Geniet van mooie wandelroutes en laat je uitdagen door uitdagende mountainbikeroutes. Ook te paard kan de omgeving verkend worden. In een riant parkbos ligt kasteel Huis Doorn. Deze buitenplaats op de Utrechtse Heuvelrug dankt zijn bekendheid aan de Duitse keizer Wilhelm II, die hier in ballingschap woonde van 1920 tot aan zijn dood in 1941. Hier is ook Het Rosarium te vinden wat in 1928 begon als rozentuin van Keizer Wilhelm II. Het is een park met diverse spelactiviteiten en mogelijkheden voor feesten en partijen. In de keizertuin zijn verschillende spelvoorzieningen te vinden voor jong en oud. Jaarlijks wordt ook "De Kastelentocht" georganiseerd. Ieder jaar in augustus wordt hier het beeld van vroeger herleeft.

Maar ook kunt u in Doorn o.a. het Laco zwembad vinden, Landgoed Heidepark en Het Doornse Gat. Op het Doornse gat hoeft u zeker niet te vervelen. Op dit dagrecreatieterrein, gelegen tussen Doorn en Leersum kunt u heerlijk wandelen, picknicken en kamperen. Er is dus genoeg te doen!

 

Voordelen

  • Bosrijke omgeving
  • A12 dichtbij
  • Scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in de buurt
  • tussen de dorpkernen van Driebergen en Doorn in
  • Rijk aan voorzieningen

 

 

 


De stad dichtbij

Doorn is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving, maar toch is het stadsleven altijd dichtbij. Binnen 30 minuten staat u met de auto al in Utrecht. Deze bruisende stad heeft veel te bieden voor jong en oud. Urenlang winkelen in de binnenstad of genieten van een hapje en drankje op één van de vele terrassen. Ook staat u binnen een half uur in Veenendaal of Nieuwegein.